tisdag 3 februari 2009

VI-skogen





Idag har vi besokt ett av Vi-skogens projekt. Vi besokte tre olika stallen, forst en vaxtodling och sedan tva fiskodlingar. Projektet innebar att bonderna inom ett omrade ska bli sjalvforsorjande genom alla dessa omraden. Bonderna far aven stod som till exempel microlan som de aven ska betala tillbaka beroende pa vilken inkomst de har.

Efter lunchen var det tankt att vi skulle aka pa en kanottur pa Viktoriasjon, men det blaste for mycket sa turen stalldes tyvarr in. Istallet beslutade vi oss for att atervanda till den underbara stranden som vi besokte i lordags. Solen sken och vi badade i det harliga vattnet. Vilken harlig avslutning pa tiden i Bukoba!

Imorgon aker vi till nationalparken Queen Elisabeth i uganda. Vi vet inte nar vi kan skriva igen, men hall utkik!

Ha det bra i kalla Svea rike, Karin och Linda

6 kommentarer:

  1. Hej. Det har varit kul att följa er under vistelsen i Bukoba. Hoppas resan tillbaka till Uganda går bra och att det inte blir för varmt. Hoppas ni får det underbart i nationalparken och att ni får se massor av djur (de ofarliga förstås :)). Har ni ingen möjlighet att skriva mer så ser vi fram mot att ta emot er på Arlanda i ett vinterkallt Sverige.
    Puss och kramiz till Tove// Fam P

    SvaraRadera
  2. Hej!Vad härligt att se dig på bild Jesper,äntligen.Här hemma hade vi -11 i morse,då längtade man definitivt till varmare länder.Ska bli härligt att få hem dig snart,antar att du har mycket att berätta,både sorgliga och soliga upplevelser.Önskar er alla en bra resa till Uganda.Massor m kramar till Jesper från hela familjen

    SvaraRadera
  3. Hej !
    Bra att ni passar på att bada och sola för här hemma blir det svårt att ta ett dopp,Mälarens is är ca 20cm och solen har vi knappt sett på en vecka. Jag vill nu vända mig specielt till Linus,bered dig på en resa till framåt sommaren. Den här gången handlar det bara om ca tre timmars flygtid. Tusen kramar från din käre Far, Mor och Bror.

    SvaraRadera
  4. Vänner !
    Så fint att se slutet blev så intressant och bra. Ha en fin resa i Uganda. Glöm inte vad jag lärt er om krokodiler. Håll tag i svansen så kan de inte bitas. En del människor liknar krokodiler stor käft och inga öron.
    Hoppas få hälsa på er efter hemkomsten och höra er berätta och visa bilder. Den 7 maj verkar avlägset.
    Varmaste hälsningar / Göran

    SvaraRadera
  5. Hej !
    Tack för fin reseskildring från Bukoba. Vi skogen är ett mycket intressant projekt !Det blir spännade med nationalparken i Uganda, lycka till !
    MariavB

    SvaraRadera
  6. Hej mamma hoppas du har det roligt. Jag saknar dej jättemycket hej då från din dotter sara.Pus och kram från sara.

    SvaraRadera