måndag 2 februari 2009

verkligheten for en del





Idag traffade vi familjer som drabbats av Hiv/Aids. Vi fick se hur nutiden och framtiden kommer att se ut for dessa manniskor. Vi fick folja familjer som var i olika stadium av Hiv/Aids. For en kvinna kan doden inte ha varit langt borta. Fem barn kommer hon da att lamna efter sig. Mat pa bordet ar ingen garanti for denna familj.

Halsningar Tove. Till alla hemma i Sverige.

det har ar verkligheten. inte sa latt att tanka alla ganger, speciellt inte med tanke pa den levnadsstandarden vi har i Sverige. det skulle ungefar vara som att jag skulle ta hand om min morfar och mina systrar. vi ar lyckliga, det ar bara inse. sa visst var det med en tanke vi lamnade huset, eller hus? lite liknade det val kojan jag gjorde i skogen nar jag var liten. det regnade in, det var gras pa golvet och sa gnaller vi over nar det kommer in grus pa det nydammsugna hallgolvet. snacka om i-landsproblem!

Cecilia

6 kommentarer:

  1. Hemsk sjukdom....Drabbar många fler än bara den smittade...Förstår om ni fått många tankar att fundera över...Stackars familjer....

    Tove, du är saknad här hemma. Tobias dukade åt dig idag när han dukade bordet till middagen. Han glömde bort att du inte var hemma. Han säger att jag ska hälsa för han saknar dig. Lissen frågar också ofta om hur du har det.
    Har inte hört så mycket från moromor och morfar. De har dataproblem. Finns tydligen ingen dator på hotellet. De gick visst vilse när de var i stan och skulle växla pengar men hittade tillbaka efter en lång stund.
    Puss och kramiz //Fam P

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Man får ett litet annat perspektiv på livet, vad som egentligen är viktigt. Plötsligt blir det en hemsk sanning, det man bara hört, läst och sett på tv om.
    Hoppas ni har det bra, även om många orättvisor etc smyger sig på i tankarna.
    Hur vi kan göra något lite för att förändra det, istället för att bara klaga blir väl nästa steg...

    Vi saknar Michael här hemma, puss och kram från oss alla, mamma

    SvaraRadera
  3. Tänk så mycket ni har varit med om och mer blir det. Usch vilken hemsk sjukdom det är. vi här hemma kan inte förstå hur svårt dom har det.Vilka härliga bananer man ser i bakrunden på kortet. En hälsning till Linus, hoppas att inte solbrännan svider för mycket! vi längtar efter dej sköt om er kram mamma pappa Ponntus. ps.det är snökaos i London.ds.

    SvaraRadera
  4. Hej Tove,
    verkligen kul att följa er resa. Tänker på dig, kram från Lina, Jocke och Samuel

    SvaraRadera
  5. Vänner !
    Så kom verkligheten i fatt er! Några av er kommer att ägna era liv åt att förändra världen så att den är något bättre imorgon än idag. Detta är en av avsikterna med den fina skola som ni går i. Tänk globalt och arbeta lokalt! Ni kan säkert hitta vänner och bekanta som vill bidra till att lindra plågorna för dessa våra minsta bröder och systrar. Om några av er vill arbeta några månader som volontärer kan jag visa er på möjlighter.
    Varma hälsningar från
    Göran

    SvaraRadera
  6. Hej alla glada!
    Sitter här i kalla norden och ser den värme ni vistas i. Säkert sprider ni värme med era besök hos alla de ni besöker. Det är säkert mer uppskattat än ni anar.
    Linda, Lelle saknar dig(och vi med förståss). Kicki är förvånad över att han klarar galoppombyten mm. Jättebra kondition också tydligen.
    Sola säkert. MVH Anders och Teresa

    SvaraRadera