söndag 25 januari 2009

Antligen framme!

Hej pa er kara lasare!
Efter tva hektiska dagar ar vi antligen framme i Bukoba Tanzania.
Val pa planet visade det sig att vi fick sitta som packade sillar anda till Addis i Etiopien, detta innebar att vi inte fick en blund i ogonen och resulterade i att allihopa sov pa bankar och golv pa flygplatsen i Addis.
Efter drygt fyra timmar bar det av till Kampala och Uganda dar Godwin och Tony motte oss i tva minibussar. Efter mycket bok och stok fick vi in allt bagage i bilarna och det bar av till Hotel Green Villige. Utmattade, hungriga och svettiga at vi middag for att darefter stupa i sang.
Frukost klockan 8.00 och darefter kom vara klippor till chaufforer och packningsproceduren upprepade sig, men den har gangen fick en del av bagaget ligga pa taket.
Efter tva timmars fard blev det lunch, kyckling pommes och spanskomelette, till allas belatenhet. Darefter bar det av till gransen mellan Uganda och Tanzania dar en lang procedur borjade. Forst skulle vi skriva ut oss ur Uganda, sen skriva in oss i Tanzania, darefter skulle bilarna genomga samma procedur, snacka om byrakrati! Tva och en halv timme forsenade anlande vi till Bukoba och Kyrkans hotel. Nu har vi atit en god middag, pasta och kottfarssas, nastan som hemma. I morgon gor vi vart forsta besok, primary school. Hors i morgon alla lasare, fran oss alla.

9 kommentarer:

  1. Vilka strapatser! Säkert värt besväret. Tänk på att här hemma är det dimmigt och ishalka överallt. Inget att längta efter. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Härligt för er att ni kommit fram och att maten verkar rätt ok. Skulle gärna vara i era kläder, med värme och nya intryck. Här är det tät dimma, isgata och regn. //Fam P

    SvaraRadera
  3. Hej Globalgänget!
    Jag ser att resan gått bra trots allt. Här är grått och mulet och riktigt trist väder så passa på och njut av värmen och alla upplevelser ni kommer att få där nere.
    Kram Denice

    SvaraRadera
  4. Hej gänget speciellt min syster Petronella!
    Vad skönt att ni är välbehållna och att ni kommit fram. Hoppas ni får se mycket och att ni tar med er era upplevelser genom livet. Passa på och njut utav värmen här duggar det och är genom grått och trist. Sköt om er Pernilla

    SvaraRadera
  5. I afton blir det en skoldebatt i kommunfullmäktige i Strängnäs. Jag avser följa den för att höra om den kommer att beröra globalutbildningen. Kommunens ekonomi är mycket dålig.
    Mycket bra att ni är framme. När ni tycker att ärenden tar lång tid, koppla av, låt stress och press sjunka undan. Skaffa er på det sättet en själens fristad.
    Swahiliord. Jamaa = familj, shule = skola, jua = sol , jua kali = stark sol, mvua = regn , gari = bil, ugonjwa= sjukdom ,salimu = hälsa verbet , uwasalimu marifiki wangu kutoka kwa Göran = hälsa mina vänner från Göran. Känn er själva hälsade och tänkta på.

    SvaraRadera
  6. Hälsning till Tove från mormor och morfar Ernö i Venezuela. De har det varmt, skönt och avkopplande. Längtar inte hem till svenska vädret men saknar sina barnbarn. Ni får jämföra era resor och berätta om era upplevelser när ni kommer hem. Puss och Kramiz // Fam P

    SvaraRadera
  7. Skönt att ni har kommit fram till slut, efter alla strapatser! Föreviga så mycket ni kan, så ni kan dela med er av era upplevelser när ni kommit hem! Kram! Pappa M

    SvaraRadera
  8. hej min kära dotter cecilia, dt är så klart tråkigt att du är borta.
    hälsa till alla :) goliat hälsar till dig och det gör vi andra oxå <3


    petronellas vovve mår bra hälsar hundvakten MP ;)


    kram familjen lundberg :)

    SvaraRadera
  9. Hej Mona Markstrom och hela Global ganget! Later som att resan borjat bra for er alla aven om det alltid ar lite strapatser i sadana lander. Ha det bra och skot om er! Foljer er pa datorn har hemma i Florida!
    Kram, Marlene O'Reilly

    SvaraRadera