lördag 30 januari 2010

30/1 2010

Hej alla darhemma!

Idag har vi besokt en yrkesskola som grundades av en svenska, Berit Ek. Det var mycket intressant att fa ta del av deras arbete. Flickorna fick bla lara sig att vava och sy medan pojkarna larde sig att snida. Vi fick aven mojlighet att kopa deras vackra hantverk.
Nar vi anlande mottes vi av musik i form av trummor och sang, vilket gav oss en otrolig kansla av valkomnande. De hangde aven fina handgjorda blommhalsband runt vara halsar. Sedan traffade vi den otroligt mysiga damen Berit som berattade om hur hon startade detta projekt. Det var rorande att se hur mycket projektet och hennes vanner har nere betydde for henne. Hon bjod aven pa nybakta svenska bullar, vilket alla uppskattade valdigt mycket!
For ovrigt ar allt bra med oss, det ar fortfarande valdigt varmt och hemlangtan ar inte speciellt pataglig hos nagon av oss ( Sorry familjen ;D ) Vi har aven fatt en mycket battre sammanhallning i gruppen och vi trivs valdigt bra med varandra, aven om det pagar lite not- och russinkastning pa kvallarna ;D (killar!!!!)
Hoppas ni overlever kylan darhemma, horde att det ar kring 20 minus. Alltsa ungefar 50 graders skillnad, vi klagar inte!! Antar att ni inte ar avundsjuka? ;)

VARMA halsningar Lollo, Sarah och Felicia!

4 kommentarer:

  1. Kul att höra av er!
    Tänk vad ni får uppleva, vilken otrolig tur (eller skicklighet) ni har som valde rätt skola och klass. Vi har haft en vacker vinterdag men fy så kall. -20 på morgonen, nu "bara" -14.
    Må så gott! Majas mams

    SvaraRadera
  2. Hej allihop!

    Va bra att ni hör av er igen. Vi föräldrar är ju väldigt nyfikna av oss och det är säkert fler än jag som är inne på denna sida flera gånger om dan för att se om ni skrivit något. Fortsätt skriv,så vi får stilla vår nyfikenhet. Vi saknar er och det är lite tomt här hemma, därför känns det skönt att höra att ni har det så mysigt.
    Vi har haft en härlig vinterdag idag med solsken och gnistrande snö. Väldigt vackert... hoppas det håller i sig tills ni kommit hem.
    Fast jag är nog lite avundsjuk på er i alla fall...
    Hoppas på fler nyheter från er snart.
    Ha de bra, Lollos mamma

    SvaraRadera
  3. Kul att höra att ni har det bra! Påminn P-nella att köpa vaniljstänger! Kram på er alla/Malin

    SvaraRadera
  4. Trevligt, trevligt, en fråga av genusvetaren, var det bara killar som lärde sig snide och tjejer som sydde/vävde? Fick killar lära sig sy om de ville?

    Kom ihåg att flodhästar må vara söta, men de uppskattar inte att bli kliade bakom örat :)

    SvaraRadera