tisdag 26 januari 2010

Besoket pa Tumaini

Vi borjade med att narvara pa hotelets gudskanst tidigt pa morgonen. Efter gudskansten var det dags att fylla vara hungriga magar med hotel frukost som bestod av farsk frukt, brod, omelett, te och passionsfruktsjuice.

Efter en god frukost sa tog vi varan buss och begav oss till projektet Tumaini som lag nagon minut fran hotelet. Tumaini ar ett dagcenter for hemlosa gatubarn pa vag tillbaka in i samhallet ifran droger och kriminalitet. Dem visade oss runt pa dagcentret och deras imoponerande tradgardsodling, dar de bland annat odlade avokado och papaya.

Nar vi hade varit dar nagra timmar sa akte vi tillbaka till hotelet och at lunch. Efter lunchen sa var det dags att aka till samma projekt fast i en annan del utav Bukoba, dar blev vi mottagna av barnens sang och dans, som aven vi fick medverka i. De visade aven upp sina odlingar av ris, kaffe, bananer, ananas och nagon vaxt som tydligen botade malaria. Efter att dem visat allt som dem hade att erbjuda sa fick vi chansen att slipa pa vara projektarbeten och intervjua barn och personal.

Vadret har varit kanon dock sa har vi haft problem med svarmar av knott som flyger omkring pa hotelomradet.

Efter en lang dag sa ar alla valdigt utmattade av dagens intryck och ser fram i mot en god natts somn och nya tag imorgon.

varma Afrikanska halsningar hem till kalla Sverige :)

6 kommentarer:

  1. -8* är det i Stallarholmen och i morgon ska det snöa..Puss & kram Madde

    SvaraRadera
  2. Knotten har sin positiva sa, man blir inte lika hungrig när man kommer fram till restaurangen!

    SvaraRadera
  3. Hej på er alla!
    Här är det snöstorm och -9 grader! Kul att höra att ni besökt Tumaini, hittade ni jordnötterna?
    Må gott/Malin

    SvaraRadera
  4. Kram till Madde fran mormor och morfar som ar i Kapstaden

    SvaraRadera
  5. Roligt att resan hittills gått bra och att intrycken kommer till er. Fundera över om några av er skulle vilja jobba som volontärer i några av alla verksamheter som ni besöker. Knyt kontakter för sms och mail kommunikation. Fundera över om vi svenskar kan lära oss av våra afrikanska vänner. Kanske tålamod och glädjas åt det lilla i tillvaron. Mvh Göran Frisk
    P.S. Petronella kolla med LYDIA på HUYAWA hur
    Alex maar !

    SvaraRadera